Studentkarneval på Stureplansskärmen

Studentkarneval på Stureplansskärmen
12 juni, 2017 NW_fixa_WP

Studentkarneval på Stureplansskärmen

Lördagen 13 maj anordnas ett av norra Europas största studentevenemang, ett karnevaltåget av studenter från KTH under namnet Quarnevalen. I år samarbetar de med Atracta och deras Stureplansskärm för att höja gatufestyran ytterligare ett snäpp när tåget letar sig genom stan.

Quarnevalen, som anordnas var tredje år av kåren på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm når sin kulmen lördag 13 maj med start kl 14.08 när ett karnveltåget med tusentals studenter rör sig genom Stockholm city, på och med egenbyggda konstruktioner. I år samarbetar Quarnevalen med Atracta, som valt att upplåta storbildskärmen på Stureplan för att höja karnevalyran ytterligare.

– Det är kul att kunna bidra till roliga evenemang i stan. Sen ska det bli intressant att se vad framtidens tekniska experter har för idéer som kan förverkligas på skärmen, säger Johan Forssell på Atracta.

Under det stora studentevenemanget kommer Stureplansskärmen bl.a. att användas som eventyta för en liveomröstning bland besökarna i sociala medier, för att kora karnevalens bäst byggda ekipage.

Samarbetet mellan Quarnevalen och Atracta inleddes redan sommaren 2016, då den tidigare storbildsskärmen som suttit på fasaden vid Stureplan skänktes till studentkåren för att leva vidare i nya former. Delar av den kan nu ses vid Östra station. Även under Quarnevalen kan man återuppleva den gamla skärmen då ett av ekipagen byggts upp med delar från skärmen.

Mer information, kontakta Johan Forssell, johan.forssell@atracta.se, +46 705 46 71 20

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*