Digitalt nyårsfyrverkeri återvänder till Stureplan

Digitalt nyårsfyrverkeri återvänder till Stureplan
28 december, 2017 NW_fixa_WP

Digitalt nyårsfyrverkeri återvänder till Stureplan

Brinnande fyrverkeripjäser byts ut mot lysdioder när storbildsskärmen på Stureplan återigen lyser upp torget under nyårsafton med ett storslaget digitalt fyrverkeri för att ringa in det nya året.

Med firandet på Times Square i New York som förlaga, som varje år besöks av nära en miljon människor, vill initiativtagarna skapa en plats för stockholmarna att fira in det nya året på ett lite annorlunda vis, tillsammans inne i city under stjärnhimlen.

Förra årets digitala nyårsfyrverkeri lockade hundratals nyårsfirare och i år hoppas man på att en ännu större skara stockholmare firar tolvslaget tillsammans framför den jättelika skärmen.

– Förra året var lite av ett test, som blev mer uppskattat och mer välbesökt än vi kunnat ana. Men självklart hoppas vi att ännu fler hittar hit för årets firande, säger Johan Forssell på Atracta, som ligger bakom fyrverkeriet.

23.55 på nyårsafton börjar nedräkningen på den 140 kvadratmeter stora utomhusskärmen mitt på Stureplan. Sedan följer ett flera minuter långt specialgjort, digitalt fyrverkeri med färgexplosioner och ljusspel.

– Klassiska fyrverkerier har sin charm men det här blir lite av en förnyelse för många, precis det som nyår handlar om, säger Johan Forssell.

Se en kort video från  förra årets digitala nyårfyrverkeriet på Stureplan.
Ta mig till Vimeo och klippet

Vad: Digitalt nyårsfyrverkeri
Var: Stureplan, Stockholm
När: Söndag 31 december, kl 23.55

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*